Heldækkende Træbeskyttelse

Heldækkende træbeskyttelse bruges til udendørs træværk, både til nyt eller til vedligeholdelse af tidligere malebehandlet træ.
Træbeskyttelse giver en robust beskyttelse mod elementerne og forlænger dermed træets levetid, hvad enten det er hegn, terrasser, udhæng og vinduer samt døre.
Malingen danner en beskyttende overflade på træets overflade.
En vandbaseret træbeskyttelse giver en fleksibel overflade som arbejder med træets påvirkning af vind og vejr. Den holder derfor i længere tid hvis bunden er i orden.
Den oliebaserede maling er hårdere i overfladen som vil sprække. Derfor er den velegnet hegn og havemøbler.
Den heldækkende træbeskyttelse er velegnet hvis træværket i forvejen er malet eller der skal skiftes farve. Den findes i standardfarver, men kan også tones i ønsket farve.
Selvom træbeskyttelse er et holdbart produkt, kræver det regelmæssig vedligeholdelse for at sikre, at træet forbliver beskyttet. Dette kan især være med periodisk rengøring og efterbehandling af områder, der viser tegn på slid.

Grunder til heldækkende træbeskyttelse

Skal du male nyt træværk anbefaler vi at grunde det med en grundingsolie, som både findes i en vandbaseret og oliebaseret version.

Er træet trykimprægneret anbefaler vi også en behandling med grunder. Dette da imprægneringen kan være af ældre dato eller pga opbevaring være udtørret.
Det samme gør sig også gældende ved tidligere behandlet træ, er der løst siddende maling eller træ skal dette renses i bunden inden der males ovenpå.
Derfor er det en fordel at grunde det bare træ, for at beskytte mod råd og svamp.

Rengør for snavs og alger inden videre behandling og fjern løstsiddende træ og maling eventuelt med slibepapir.

Vi har et bredt udvalg af produkter til malebehandlingen, den kan påføres med enten pensel, rulle eller sprøjte.

Desuden anbefaler vi afdækning som malertape, eventuelt plastik eller afdækningsmåtte. Desuden kan du købe rengøring som fjerner belægninger og alger.
Skal du rengøre værktøjet efter brug har vi også terpentin til den oliebaserede træbeskyttelse.