Grundingsolie: En vigtig del af træbeskyttelse

Grundingsolie er en klar olie- eller vandbaseret grunder, som beskytter udendørs træværk mod mug og skimmel inden der efterbehandles med træbeskyttelse.
Den trænger dybt ind i træet og skaber en barriere mod fugt, skimmel og svampeangreb.

Skal du male ubehandlet eller bart træ, er grundingsolie vigtig at forlænge træets levetid samtidig med det giver en bedre vedhæftning af efterfølgende lag maling, træolie, transparent træbeskyttelse eller heldækkende træbeskyttelse.
Er træet trykimprægneret kan en behandling med grundingsolie være god og forebyggende. Ja træet er blevet behandlet. Hvornår har træet fået grunderen og hvor meget er det grundet? Samtidig kan det have været eksponeret for vind og vejr, hvilket kan skylde imprægneringen ud.
Så for at være på den sikre side og beskytte træet bedst, giv en omgang grundingsolie.

Hvad gør grundingsolie?

Den forbedrer træets holdbarhed, ved at beskytte mod fugt og svamp, hvilket forlænge træets levetid.
Samtidig giver det en god og stærk vedhæftning, da olien skaber en overflade, som maling eller træbeskyttelse bedre kan binde sig til, samtidig med den trænger langt ind i træet.
Den mætter også træet og reducerer risikoen for revnedannelse og giver et mindre forbrug af slutmalingen.

Vælg den grundingsolie som passer til den maling du skal efterbehandle med. Er den vandbaseret kan du bruge både vandig og terpentinbaseret grunder. Skal du derimod male med olie skal du vælge en terpentinbaseret grunder.
Desuden har vi en specielgrunder til lærke- og cedertræ.

Sørg for at træet er rent for snavs og skimmel, samt tørt, før du påfører olien, er der tidligere malede overflader hjælper grunderen ikke. Sørg for at denne maling er bæredygtig, hvilket vil sige den hæfter endnu, ellers skal den fjernes.
Påfør olien jævnt med en pensel eller rulle, en sprøjte kan også anvendes.

Lad olien tørre grundigt, inden du påfører yderligere lag.

Brug handsker og andre værnemidler ved påføring af grundingsolie.